Logo

Eldre nyheter                                                     Tilbake til nyhetssiden

Helgøya rundt" 2015
Tradisjonen tro sto Skibladners Venner også i år for servering og loddsalg på Hoel gård i forbindelse med Motorveteranen Hedmark`s billøp Helgøya rundt. Dagen innbrakte ca 21000 til Skibladners venner.
Flere bilder på "Bilder"-siden

Vi takker våre samarbeidspartnere for all støtte: 

Kjelstad Bakeri, Joker Tingnes, Norengros, AB jernvare, Mekonomen, Bilvarehuset Anker, Rimi Furnesvegen, Kiwi Meierigården, Kay gartneri, Blomsterfryd, DNB, Sparebanken Hedmark, Innkjøpslaget Nes, Nammo, Bakke-Vic, Biltema, Jernia  CC.

 

8. og 9. august 2014

"Vannvittige dager" i Eidsvoll Sentrum - Sundet. Med auksjon til inntekt for Skibladner, og 20 nye medlemmer!

Grunnen til at vi nevner dette arrangementet her på våre hjemmesider, er at det i år ble holdt en auksjon som innbrakte over 10 000 kroner til Skibladner. Det var handelsstanden i Sundet som ga ting som kunne auksjoneres. Vi takker både arrangøren Vorma båtforening og Sentrumsforeningen for et flott initiativ. Skibladner fikk mye positiv omtale denne dagen!

Skibladnermodellen hadde en sentral plassering, og det var 20 nye som tegnet seg som medlemmer i Venneforeningen. Det må vi kalle et godt resultat! Velkommen i foreningen, alle sammen.


 

15. juni 2014: Årsmøte

Årsmøtet ble holdt ombord på soldekket, i et strålende vær. Omtrent 120 medlemmer hadde møtt opp, og det er tre ganger så mange som tidligere år. Styret fikk årsmøtets tillit med 118 mot 2 stemmer. Årsmøtepapirer og referat finner du på siden "Om foreningen"

 

Våren 2014: Venneforeningen stiller garanti for videre drift av Skibladner

De siste årene har vært økonomisk tunge for driften av Skibladner. Årsakene er mange. Både for lite vann og for mye vann i Mjøsa skaper jo problemer. Ordninger med enkelte refusjoner har også falt bort. Oplandske Dampskibsselskab jobber med å finne løsninger på dette. For allikevel å kunne sikre videre drift, vedtok styret i venneforeningen å imøtekomme en søknad fra ODS om å stille en driftsgaranti på kr 800.000.

Dette viser jo med all tydelighet hvor viktig Venneforeningen er, noe som direksjonsformann Bjørn Blichkfeldt også har lagt vekt på ved flere anledninger.

Vi videresender herved takken til alle Skibladners venner. Samtidig blir det også en oppfordring til alle andre om å melde seg inn!

 

Venneforeningen sørger for nødvendig oppussing av stolene ombord.

For om lag 25 år siden ble det laget nye stoler til restauranten om bord. Det var Biri Møbler som laget disse, etter kopi av den opprinnelige stolen. Nå er både treverket og stofftrekkene nedslitt.

Det var Konrad Steinstad som grunnla Biri Møbler i 1922. Produksjonen her ble lagt ned for om lag 10 år siden. Barnebarn av grunnleggeren, som også heter Konrad, er styremedlem i venneforeningen. Han er utdannet tretekniker, og driver sin virksomhet Kammerset Interiør AS på Lillehammer. Han har påtatt seg å pusse opp stolene, og er allerede godt i gang med arbeidet.

Det er en omfattende prosess å restaurere de gamle stolene. Bare det å finne riktig beis og lakk har vært en utfordring, og valg av stoff har Riksantikvaren måttet godkjenne. Det er innkjøpt nok stoff til at vi kan trekke om benkene neste år.

Konrad har også beholdt merkenavnet Biri Møbler AS, og sier det derfor er ekstra stas med akkurat denne jobben. Han har lang og bred erfaring, både med kirkeinteriør, møbler til hoteller og restauranter, og til flere utenriksstasjoner.

Som medlem i Skibladners venner er du med på denne restaureringen. Takk skal du ha. Neste gang du kommer om bord, bør du ta en ekstra titt på stolene og se hvor fine de er blitt.

Venneforeningen bidrar med kr 300.000 til driften av Skibladner.

Er det for lite eller for mye vann i Mjøsa, blir det problemer når  Skibladner skal legge til kai. I 2011 inntraff begge deler, og mange turer måtte kanselleres. I løpet av de to siste sesongene har det også vært en grunnstøting, maskinproblemer og slippsetting. Alt dette har  selvsagt fått økonomiske konsekvenser.

Etter søknad fra Oplandske Dampskibsselskab, har styret i venneforeningen derfor vedtatt å bevilge kr 300.000 til driften. Å kunne bidra i vanskelige tider, er jo en av hovedformålene til foreningen.

Igjen, hjertelig takk til alle medlemmene, som ved sitt medlemskap er med på å holde skipet i gang!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaffesalg

20 nye medlemmer

En av de 20 som meldte seg inn i Venneforeningen under Vannvittige dager i Sundet 2014


Årsmøtet 2014
Årsmøtet 2014. Det stemmes....Mange stoler ble plukket helt fra hverandre og limt på nytt
Mange stoler ble plukket helt fra hverandre og limt på nytt

Klar for lakkering. Etterpå venter nytrukket og nystoppet sete
Klar for lakkering. Etterpå venter nytrukket og nystoppet sete 

.